WTZA 2022: Wat betekent jaarverantwoording voor u?

Door de introductie van de Wtza – Wet toetredingzorgaanbieders – verandert er veel per 1 januari 2022 voor u als zorgaanbieder. Voor veel zorgaanbieders betekent dit dat er veel meer van hun jaarinformatie, waaronder de financiële gegevens, openbaar gepubliceerd moeten worden. Hoe pakt u dit aan?
Voor elke zorgaanbieder zijn er verschillende eisen waaraan voldaan moet worden. Dit is afhankelijk van het type zorgverlener, de grootte en de rechtsvorm van de organisatie. Het resultaat is dat u, samen met elke andere zorgaanbieder, zo uw eigen vragen hebt rondom de Wtza en de gevolgen voor uw organisatie.
Hoe ziet de jaarverantwoording eruit? Welke financiële en niet financiële gegevens moeten gedeeld worden? Hoe zorgt u ervoor dat dit tijdig gepubliceerd wordt? Wat vraagt dit van u, uw medewerkers en de organisatie? Wat betekent de Wtza voor de structuur van de organisatie? Al deze vragen laten zien dat een persoonlijke aanpak noodzakelijk is, want uw organisatie vraagt om de aanpak die bij u past. De Wtza is er om kwaliteit van zorg te waarborgen. U bent echter de enige die daadwerkelijk deze kwalitatieve zorg kan bieden. Daar wilt u mee bezig zijn! Wij zijn er om u te ondersteunen als het gaat om de financiële verantwoording. Aan ons de taak om uw verhaal achter de cijfers te vertellen.

Meer weten over dit onderwerp?

CONTACT

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat dan een bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.