Belastingrente verhoogd!

De belastingrente voor alle belastingen is per 1 januari (nog) verder verhoogd. Voor de vennootschapsbelasting wordt de rente 10% en voor de overige belastingen gaat het percentage naar 7,5%!

Belastingrente wordt voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting berekend vanaf een half jaar na afloop van het aangiftejaar en berekend tot en met de laatste betaaldag van de op te leggen aanslag. 

Het is dus van belang om tijdig de aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting in te dienen of om tijdig een voorlopige aangifte in te dienen (o.b.v. een schatting) om deze belastingrente te voorkomen.

Voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting 2023 geldt dat over voorlopige aanslagen die voor 1 mei 2024 worden aangevraagd geen belastingrente in rekening wordt gebracht. Tijdige actie bespaart dus geld!

Wij benaderen onze klanten actief om tijdig een voorlopige aanslag voor hen te regelen. Met de meeste klanten is het al dan niet indienen van een voorlopige aangifte 2023 besproken (bijvoorbeeld bij de bespreking van de jaarrekening/aangifte inkomstenbelasting 2022 of bij andere contactmomenten). Het is echter lastig om voor alle klanten de actuele stand in de gaten te houden en de situatie qua winst, inkomen en aftrekposten kan wijzigen.

Dus als je geen voorlopige aanslag inkomsten- en/of vennootschapsbelasting 2023 hebt ontvangen of je verwacht dat de huidige voorlopige aanslag niet correct is én je verwacht dat er een te betalen bedrag uit komt rollen én je verwacht dat de aangifte na 1 mei 2024 wordt ingediend, schroom dan niet om bij ons aan de ‘bel’ te trekken. Wij dienen graag een voorlopige aangifte voor je in. 

Meer weten over dit onderwerp?

CONTACT

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat dan een bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.