Klantpodium: Paul Tijs - Dental International

Mijn naam is Paul Tijs en na vele jaren managementposities in loondienst bekleed te hebben, heb ik acht jaar geleden besloten om ondernemer te worden en kocht ik Dental International. Eén van de meest belangrijke redenen daartoe, was dat ik het beu was om – waar het uiteindelijk op neer komt – naar de pijpen te moeten dansen van een hoofdkantoor in een ver land. Of naar de periodieke hype van de aandeelhouders in hetzelfde verre land. De doelstelling was om een ‘vrij man’ te zijn en aan niemand verantwoording te hoeven afleggen, zowel in voor- als tegenspoed.
Dental International is de enige Nederlandse fabrikant van dental behandelunits. Onder de merknaam ‘DSA Dental Stand Alone’ produceren wij topkwaliteit behandelunits. Met een geïntegreerde compressor en watertankjes hoeft er niet in de grond geboord te worden en hoeft er geen aparte machinekamer ingericht te worden. Vrijwel alle onderdelen komen uit Nederland en helemaal niets uit China! Inmiddels werken alleen al in Nederland zo’n 2000 praktijken en 70% van de ziekenhuizen met onze apparatuur.
Ruim acht jaar geleden heb ik Dental International gekocht omdat ik onder de indruk was van het geweldige product dat gemaakt werd, echt een stuk ‘vakmanschap is meesterschap’. DSA wordt niet voor niets de Rolls Royce onder de behandelapparatuur genoemd. Daarnaast zag ik potentie van het product: als tandartsen en mondhygiënisten in Nederland DSA geweldig vinden, waarom zouden hun collega’s in het buitenland dat niet vinden? Dat is inderdaad zo uitgepakt: inmiddels exporteren we naar zo’n 50 landen en beslaat de export zo’n 70% van de omzet.
Bij zo’n uitbreidingsslag hoort een bepaalde mate van professionaliteit, zo ook bij Dental International. Niet alleen op het gebied van het product an sich, maar ook wat betreft de administratie, de boekhouding, fiscaliteit en de algehele financiën. Na een kleine zoektocht, werd ik uiteindelijk door een vriend op Van Asselt geattendeerd en sindsdien ben ik daar niet meer weggegaan. Zij zijn met Dental International meegegroeid. Inmiddels verricht Van Asselt ook de werkzaamheden als Arbodienst en verlenen zij bedrijfsjuridische bijstand. Van vele markten thuis dus.
Geschreven door: Paul Tijs

Meer weten over dit onderwerp?

CONTACT

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat dan een bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.