Klantpodium:
Nico Hanhart

Diegene die jij op dit moment bent als ondernemer, heeft je gebracht tot waar je nu bent gekomen.

Je doorzettingsvermogen, je focus, maar ook je niet werkbare versies van jezelf hebben hierin een rol gespeeld.

Mijn naam is Nico Hanhart en ik ben Performance/Business coach. Ik heb dan ook veel ervaring op het gebied van zorgondernemers coachen. Ik focus mij op de wereld van blindheid van de ondernemer. De wereld waar de meeste groei en expansie zit voor jou als mens/ondernemer/vader/moeder/partner et cetera.
De wereld waarvan je weet dat je het weet, is de meest veilige wereld. Dit is de wereld van kennis en informatie. Als voorbeeld: je bent accountant. Je weet dat je kennis hebt van jaarrekeningen en je moet vooral zorgen dat je bij blijft met wetwijzigingen en dergelijke.

De wereld waarvan je weet dat je het niet weet, vormt geen groot risico. Je weet als accountant dat je niet handig bent in de techniek van auto’s dus een motorblok vervangen voor een klant van je kantoor, is een risico.
Dan hebben we de wereld van blindheid. Deze wereld vormt wel een risico. Dit gaat vaak over gedrag. Jouw gedrag als ondernemer. Ben je je bewust van wie je bent als je met de medewerkers spreekt? Hoe je met hen spreekt en wat daar het resultaat van zou kunnen zijn als je dit onbewust blijft doen? Wat maakt dat je frustratie ervaart als men niet doet wat je bedacht had?

Door wekelijks te vertragen op wie je bent en vooral te kijken naar de niet werkbare versie van jou als persoon, zijn we in staat om je te laten transformeren naar een beter werkbare versie van jezelf.
Een zakelijk voorbeeld van een cliënt:
De onderneming is 1,5 jaar geleden gestart. In juni 2022 kom ik met de eigenaresse in contact en de onderneming is nagenoeg failliet. Er is sprake van een niet werkbare relatie met de compagnon. Dit betekent een negatief resultaat op de balans. Door te vertragen op haar als ondernemer zag ik vrij snel dat zij iemand is die terughoudend is, confrontatie uit de weg gaat en aangeeft dat ze iemand is die niks met cijfers heeft. Dat doet haar compagnon. Ze zag dat zij zichzelf achter haar compagnon verstopte om maar niks met cijfers te hoeven doen, dit was haar comfortkeus. Ze zag dat ze al haar hele leven confrontaties uit de weg ging. Zo ook om in gesprek te gaan met haar compagnon, een comfortkeus.
Nu is het 1 november 2022 en wat een aanzienlijk verschil. De omzet gaat over de 300K in 2022, ze is uit de rode cijfers, heeft twee mensen aangenomen en heeft een stabiele instroom van klanten gecreëerd. Oktober 2022 was de hoogste maand voor wat betreft de omzet. Vanaf dat moment durfde ze weer te kijken naar de toekomst voor haar kinderen.

De reden waarom ze de onderneming gestart was.

Denk maar eens over het volgende na: “zoals je iets doet, doe je het vaak overal!”. Wat werkt er niet voor jou als ondernemer wat vervolgens groei in de weg staat?
Is er iets getriggerd? Kijk op www.nicohanhart.nl/events en schrijf je in voor een bijeenkomst. Of benader mij voor een vrijblijvende, persoonlijke afspraak.

Meer weten over dit onderwerp?

CONTACT

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat dan een bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.